Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?

Günümüzde bebek sahibi olmayan çiftlerin başvurduğu en önemli işlem tüp bebek tedavisidir. Peki, hangi aşamalar sonucunda gerçekleştirilir. Mikroenjeksiyon yöntemi sayesinde çiftlere ışık tutan tüp bebek tedavisi öncesinde kadının durumu değerlendirilir.

Muayene aşamasında ise erkeğin spermiogram değerlendirmesiyle başlanır. Bu testler ışığında tüp bebekte tedavi şekline karar verilir. Bu aşamada erkeğin durumu ve sperm değerleri normal ise kadında herhangi bir sorun olup olmadığı aşamasına geçilir. Tüp bebek tedavi aşamaları yumurtalıkların uyarılması, yumurta toplama işlemi, döllenme aşaması ve embriyo transferi olmak üzere sıralanabilir.

bebek

bebek

Tüp bebek Tedavi Süreci Ne Kadardır?

Kadının değerlendirilmesi amaçlı ilk olarak hormon testleri yapılır. Bu testler sonucunda yumurtlamanın ne vaziyette olduğu anlaşılır. Kadında yumurtlamaya bağlı bir sorun yoksa rahim kanallarının filmi istenebilir. Film sonuçları da temiz çıktığında kanalların tıkalı yada açık olduğundan emin olmak adına laporaskopi denilen karın içine bakma işlemi uygulanır.

tüp bebek

tüp bebek

Tüp bebek aşaması kadının sağlık durumuna göre sekiz veya on gün arası sürer. Bu süre sonrasında çatlama iğnesi yapılarak yumurtaların son olgunluğa kavuşması sağlanır. Aynı gün erkekten de sperm örnekleri alınır. En son olarak da kadın yumurta hücresi ve erkek spermi yan yana konulur veya yumurta hücresinin içerisine spermler enjekte edilir. Bu işlem sonrası oluşan sağlıklı embriyolar kadın rahmine yerleştirilir.

Etiketler:

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir