Histeri, geçmişte kadınlara yönelik bir hastalık olduğu belirtilse de bu yanlış bir bilgi olup, doğrusu daha çok 30 yaş altı kadınlarda görüldüğü bilgisidir. Bu hastalık, hislerde yoğunluk, olaylara aşırı tepki verme, ruhsal durumun bir anda değişimi ve fiziksel ve zihinsel alanda değişimler olarak ifade edilir. Genel anlam itibari ile abartılı duyguları ifade eder.
Hayal gücüne bağlı olarak bilinçaltı düşüncelerinden ve korkularından dolayı kriz anında aşırı tepki gösterir. Yalnız, kişi histeri durumunda kendisinin anormal davrandığını fark etmez ve çevresindeki herkesin aynı şekilde tepki verdiğini düşünür. Bu da kendi hastalığının farkına varmasını engeller.
Histeri Belirtileri Nelerdir?
Krizler, kısa veya uzun süreli, yoğun veya hafif olarak yaşanabilir. Genel belirtileri, kasılma, acıya karşı dayanıksızlık, titreme, felç, konuşma ve duymada bozukluk şeklinde gösterilebilir. İlerleyen zamanlarda, uyurgezerlik, manik depresyon şeklinde kendini gösterir. Bu rahatsızlığa sahip kişiler, her zaman ilgi odağı olmak isterler. Mutlu olmayı ilgi çekmekte bulurlar. Cinsellik, bu kişiler için dikkat çekme yollarından biridir. Tedavisi ise mutlaka psikiyatri beraberinde olmalıdır.