Günümüzde ultrason ile hamileliğin 4. Ayından itibaren cinsiyet belirlenebilir. Eski zamanlarda ise bu icat bulunmazken insanlar farklı yöntemler kullanırlardı. Bunlardan biri bulunuşu çok eskiye dayanan Çin Takvimi. Her ne kadar kesin sonuç garanti olmasa da çiftler bunu deneyerek bebeklerinin cinsiyetini öğrenmeye çalışır.
Çin Takvimi ile Nasıl Cinsiyet Belirlenir?
Çin takviminin temeli istatistik hesaplamalara dayanır. Asırlar öncesinden başlayarak Çinli görevlilerin doğan bebeklerin cinsiyet kaydını yapması ve bunlardan bir veri tabanı oluşturulması ile meydana gelir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ise gerekli veriler anne adayının yaşı ve hamilelikle sonuçlanan cinsel birlikteliğin tarihine ihtiyaç duyulur.
Örnek vermek gerekirse; 28 yaşındaki bir kadın Haziran ayı içerisinde hamile kalırsa bebeğin cinsiyeti muhtemelen erkek olur. Temmuz ayında hamile kaldığı takdirde bebeğin cinsiyeti kız olarak beklenir. Bu takvim sadece hamile kalan kadınlar için değil bebeğin cinsiyetini önceden ayarlamak isteyen çiftler için de kullanılabilir. Bu takvimi 18 ile 45 yaş arasındaki kadınlar kullanabilir. Tüm dünyada ilgiyle kullanılan bu yöntemin bilimsel gerçekliğe dayanmadığı akıldan çıkarılmamalı.
Çinliler ise bu yöntemin yüzde seksen ihtimalle işe yaradığını iddia etmekte. Hamile kalmak isteyen kadınların ya da doğumu bekleyen çiftlerin her ne kadar gönlünde yatan bir cinsiyet olsa da, önemli olan kısmın bebeğin sağlıklı ve topluma hayırlı bir birey olması.