Günümüzde ortalama olarak 150 mikron altı ürün elde etmek isteyen kişiler bilyalı değirmenleri tercih ediyorlar. Değirmenleri çalıştırmaya başladığınız andan itibaren, değirmenin gövde bölgesi dönmeye başlar. Dönüş akışı sağlandıktan sonra çarpma ve sürtme kuvvetleri ortaya çıkmaya başlar. Üzerindeki bilyalardan adını alan bilyalı değirmen noktasal temas yüzeyi ile kuvvetlerini bilyalardan alırlar. İşlem sayesinde değirmen çalışırken kırma ve öğütme kuvvetlerinin dağılması elde edilir.
Bilyalı değirmenlerin beslenme tane boyutları, ürün tane boyutları ve değirmen hızı kuvvetlerinin hacminin şekillenmesinde önemli rol oynarlar. Değirmenin boyutlarını ve büyüklüğünü belirleyebilmek için önemli olan noktalar arasında ise ilk sırada beslenme tane boyutu yer almaktadır. Ürün tane boyutu ve cevherin özellkleri de değirmen kapasitesinin belirlenmesinde etkilidir.
Bilyalı Değirmenlerde Performans Nasıl Ölçülür?
Bilyalı değirmenlerde performans ölçümleri kapasite, ürün boyutu, enerji ve malzemeye göre ölçülür. Üretim süreçlerinde bilyalı değirmenler kullanan işletmeler performansı etkileyecek değerleri maksimum seviyelerde elde ederek verim sağlamak isterler. Değirmenlerin hızı, kapasitesi, boyu ve malzemeleri maliyeti etkileyen olgular arasındadır.
Yapılan araştırmalar sonrasında değirmen astar plakalarının tasarımları ile hızın, değirmenlerin güç tüketimlerine ve ürün ölçülerine performans açısından büyük katkı sağladıkları ortaya çıkmıştır.
Türkiye’de müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalar sürdürmekte olan Remas, bilyalı değirmen sistemleri ile müşterilerine hizmet vermeye devam etmekte olan bir firmadır. Bu tür konularda uzman kişilerden hizmet almak istiyorsanız http://www.remas.com.tr/bilyali-degirmenler/ adresini sizlere öneriyoruz.