Hamilelik kadınların en zor ve en telaşlı dönemleri. Bebeğe ilk andan itibaren özen göstermeye çalışan anneler hamileliklerini de bu nedenle yoğun tempoda geçiriyorlar. Bebeğe ne iyi gelir ne zararlıdır, ne yaparsa bebeğin sağlığını olumlu ya da olumsuz etkiler hep anne adaylarının araştırma konularıdır. Bunları bulmaya çalışırken bir çok hurafeyle karşılaşmaları mümkün. Eski zamanlardan kalma bir çok hurafe maalesef günümüzde bile gerçekmiş gibi uygulanmaya çalışılıyor.
Hamilelik Hurafeleri Nelerdir
En çok duyulan hurafelerin başında bebeğin cinsiyetiyle ilgili olanlar gelir. Bunların ilki “Ye tatlıyı çıkar atlıyı (ya da Hakkı’yı), ye ekşiyi çıkar Ayşe’yi”dir. Sözden de anlaşıldığı üzere anne adayının tatlı yerse erkek, ekşi yerse kız çocuk doğuracağına inanılır. Cinsiyetle ilgili ikinci hurafe gebe kadının karnının şekliyle ilişkilendirilmiştir. Karnı sivriyse erkek, değilse kız bebek olacağı söylenir. Üçüncüsü ise eğer; hamilelikte kadın çirkinleşirse kız bebek doğacağı çünkü; kızın annenin güzelliğini aldığı; güzelleşirse ise erkek bebek doğuracağı inanışıdır.
Hamilelikte en çok inanılan fakat; hiç bir bilimsel dayanağı olmayan hurafelerden biri de bebeğin saçlı olmasının anne adayında mide bulantısına sebep olmasıdır. Gebelikte görülen bulantıların bebeğin saçlarıyla hiç bir alakası yoktur. Saçla ilgili bir diğer hurafe ise hamilelikte saç kestirmenin bebeğin ömrünü kısaltacağıdır ki bu da bilimsel olarak tamamen mantıksız görünüyor. Son hurafemiz ise hamilelik süresince gebe kadın aşerdiği bir şeyi yemezse bebeğin o şekle sahip bir doğum lekesine sahip olacağıdır fakat; bunları tamamı gerçekdışı inanışlardır.