Boğazda meydana gelebilen geniz etlerinin tıp dilindeki adı Adenoid olarak bilinmektedir. Burun ile boğaz arasında ortaya çıkan geniz eti bu bölgede sürekli olarak büyümeye başlayabilir. Geniz etinin asıl görevi virüs ve mikropları yakalamak ve bu mikroplara karşı durabilecek olan antikorları üretmektir.
Ancak bazı durumlarda geniz eti fazla büyüdüğü zaman solunum yollarında kişiler rahatsızlık yaşayabilirler. Geniz etinin aşırı büyümesi durumunda vücut üzerinde de birtakım değişiklikler meydana gelebilir.
Geniz Eti Nasıl Tedavi Edilir?
Geniz eti tedavisinde öncelikle detaylı bir doktor muayenesinin yapılması gereklidir. Muayene yapıldıktan sonra geniz etinin iltihaplandığı ya da aşırı büyüdüğü tespit edildiyse antibiyotik tedavisine başlanır.
Geniz eti iltihaplı değil ise antibiyotik ilaç kullanılmasına gerek yoktur. Geniz eti bulunan kişiler detaylı bir şekilde izlenme altına alınırlar. Bunun sebebi geniz etinin dönemsel olarak büyüyüp küçülmesidir.
Küçülme dönemleri sık sık yaşanıyor ise antibiyotik tedavisine gerek duyulmaz. Antibiyotik tedavisi ile geçmeyen sorunlar yaşanıyor ve kişi hayatını yaşayamayacak duruma geliyor ise cerrahi operasyon uygulanır.